FAQ

Hoe kan ik bestellen?

Bij Tv-kasten.nl heb je de mogelijkheid om onze tv-meubels zowel via onze online webshop als in onze showroom te bestellen. Ongeacht je keuze, vragen wij om voorafgaande betaling. Als het tv-meubel dat je zoekt niet beschikbaar is op de webshop of als je specifieke aanpassingen wilt, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen met je verzoeken naar info@tv-kasten.nl. Wij staan klaar om je te helpen.

Online bestellen?

Online bestellen in enkele eenvoudige stappen:

Stel je gewenste tv-meubel samen. Voor elk meubel vermelden we de beschikbare opties.
Voeg het tv-meubel toe aan je winkelwagen en controleer je selectie zorgvuldig. Zorg ervoor dat je de gewenste kleur, maat en eventuele uitsparingen hebt aangegeven. Klik vervolgens op “Doorgaan naar afrekenen”.
Vul je persoonlijke gegevens in en controleer of alles correct is ingevuld. We waarborgen de vertrouwelijkheid van je informatie, in lijn met onze privacyverklaring.
Kies je gewenste bezorgingsvoorkeur. Selecteer tussen een levering voor één of twee personen en geef aan of deze op de begane grond moet plaatsvinden of op een hogere etage.
Tot slot, selecteer je gewenste betaalmethode en bevestig je bestelling. Direct na de bevestiging ontvang je een e-mail ter bevestiging van je bestelling. Zodra je de betaling hebt voltooid, zetten we de bestelling in gang.
Houd er rekening mee dat het plaatsen van een bestelling automatisch een financiële verplichting met zich meebrengt. Zorg ervoor dat alle gegevens correct zijn ingevuld, want Tv-meubels.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuist verstrekte informatie.

Wil je je bestellingen wijzigen of annuleren?

Al onze tv-meubels worden op maat gemaakt. Indien je je gedachten hebt gewijzigd en wens je je bestelling aan te passen of te annuleren, aarzel dan niet om onmiddellijk contact met ons op te nemen. We zullen in elk individueel geval beoordelen of wijzigingen of annulering van de bestelling haalbaar zijn.

Hoe kan ik de kast reinigen?

Wat moet ik gebruiken om de kast goed schoon te maken?

Om de kast in optimale staat te houden, is het aanbevolen om bij MDF een zachte microvezeldoek te gebruiken. In geval van hardnekkige vlekken op de kast, raden we aan om eerst water te proberen en eventueel een mild afwasmiddel.

Bij Eiken is het aanbevolen om juist geen Microvezeldoek te gebruiken maar bijvoorbeeld een theedoek. De microvezel doeken kunnen de nerf van het Eiken omhoog trekken.

Het gebruik van agressieve schuurmiddelen en schoonmaakproducten wordt afgeraden. Als je twijfels hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.

Hoe ga ik om met schade?

OEI, DAT IS VERVELEND!

Gelukkig kunnen de meeste vlekken en dergelijke worden verwijderd met een vochtige doek.
Als het meer een kras is, en deze is oppervlakkig en beperkt tot de blanke laklaag, kun je overwegen om de lak (licht) te polijsten. Als het echter een diepere kras is waar de lak is beschadigd, kunnen we je voorzien van een lakstift in de juiste kleur.
Bij twijfel is het een goed idee om een foto te maken en ons een bericht te sturen via e-mail of ons contactformulier.

Apparatuur bedienen met de kleppen dicht
Overweeg je de aanschaf van een stijlvol tv-meubel of lowboard, wellicht vanwege de recente aanschaf van een nieuwe tv en de wens om alles mooi te integreren in je interieur? Vaak is het streven om de wirwar van kabels discreet uit het zicht te houden. Wanneer je je apparatuur in het tv-meubel plaatst, geniet je van de esthetische voordelen: alles is keurig verborgen achter gesloten kastdeuren, en de kabels raken netjes opgeborgen in de meubelkast. Dat ziet er toch fantastisch uit, nietwaar?

Maar wat als je een apparaat met infraroodbediening wilt aansturen terwijl het zich achter die gesloten kastdeuren bevindt? Dan dien je steeds de kastdeur te openen, wat afbreuk doet aan het streven naar een opgeruimde look.

WIJ HEBBEN HIER EEN PRACHTIGE OPLOSSING VOOR

De oplossing voor dit dilemma is het gebruik van een infrarood extender, een handig apparaat dat subtiel wordt geplaatst zodat het nauwelijks opvalt. Deze handige gadget fungeert als een brug tussen je afstandsbediening en de apparatuur binnenin de kast, waardoor je met gemak de apparaten kunt bedienen, zelfs met de kastdeuren gesloten.

Dit betekent dat je nu moeiteloos toegang hebt tot je apparatuur zonder de esthetiek van het tv-meubel in gevaar te brengen. Het blijft een naadloos geheel met je tv, zonder enige zichtbare sporen van kabels of andere rommel. Het tv-meubel blijft zijn strakke, opgeruimde uitstraling behouden. Het tv-meubel combineert functionaliteit en esthetiek op een perfecte manier. Het is dé oplossing voor een opgeruimde en stijlvolle entertainmenthoek in je huis.

Zit er garantie bij de meubelen?

Bij Tv-kasten.nl leggen we de nadruk op hoogwaardige kwaliteit. Elk meubel wordt intern vervaardigd en met zorg handmatig geassembleerd.

Ondanks onze grondige kwaliteitscontroles, kan het soms voorkomen dat een meubel niet helemaal naar wens is afgesteld of dat er zich onverhoopt een defect voordoet. In dergelijke situaties kun je volledig op ons rekenen. Wanneer je bij ons een meubel aanschaft, ontvang je standaard 2 jaar garantie.

En zelfs na deze periode blijven we betrokken en bereid om te helpen bij eventuele kwesties. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, zodat we samen een passende oplossing kunnen vinden. Je tevredenheid staat voorop, en we streven ernaar om jouw meubelervaring zo probleemloos en bevredigend mogelijk te maken.

Tips en trucs voor het wegwerken van de kabels

Bij de aanschaf van een zwevend tv-meubel is het verstandig om niet alleen na te denken over de installatie, maar ook over de manier waarop je de kabels van je apparatuur wilt verbergen.

Een zwevend tv-meubel wordt meestal strak tegen de muur geplaatst en is meestal een permanente opstelling. Het is daarom verstandig om vooraf te bedenken hoe het meubel zich verhoudt tot de stopcontacten en hoe je de stekkers wilt aansluiten.

Onze meubels zijn standaard uitgerust met verschillende uitsparingen, gaten en zelfs een kabelsleuf, wat het aanzienlijk eenvoudiger maakt om de kabels netjes weg te werken.

Kwaliteit

Bij de aanschaf van een zwevend tv-meubel is het verstandig om niet alleen na te denken over de installatie, maar ook over de manier waarop je de kabels van je apparatuur wilt verbergen.

Een zwevend tv-meubel wordt meestal strak tegen de muur geplaatst en is meestal een permanente opstelling. Het is daarom verstandig om vooraf te bedenken hoe het meubel zich verhoudt tot de stopcontacten en hoe je de stekkers wilt aansluiten.

Onze meubels zijn standaard uitgerust met verschillende uitsparingen, gaten en zelfs een kabelsleuf, wat het aanzienlijk eenvoudiger maakt om de kabels netjes weg te werken.

Wat is het draagvermogen van de kast?
 

Het draag vermogen hangt grotendeels af van het kastmodel, de wandsterkte en een correcte montage met geschikte schroeven en pluggen. Elk van onze tv-meubels is ontworpen om televisies van diverse formaten te kunnen accommoderen, met een draagvermogen van ongeveer 30-50 kg.

Voor een optimale functionaliteit en veiligheid is het van belang dat het tv-meubel stevig aan de muur bevestigd wordt. Ons assortiment biedt verschillende tv-meubels om aan jouw specifieke behoeften te voldoen, ongeacht de omvang van je televisie. Bij de installatie is het gebruik van de juiste bevestigingsmiddelen cruciaal om ervoor te zorgen dat je tv-meubel stevig en veilig aan de muur is bevestigd.

Ook kunt u bij ons een montage setje kopen met voor ieder muur type het juiste materiaal. Bijvoorbeeld voor een gips muur, betonnen muur of houten muur!

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK IN ONZE SHOWROOM!