Montagehoogte zwevend tv meubel

Wat is de optimale montagehoogte van een zwevend tv meubel

Bij de aanschaf van je gloednieuwe zwevende tv-meubel, kijk je waarschijnlijk uit naar de installatie ervan aan de muur. Voordat je het meubel gaat bevestigingen, is het van belang om zorgvuldig na te denken over de hoogte waarop jouw tv-meubel aan de wand zal komen te hangen.

Verschillende factoren bepalen de ideale montagehoogte voor je zwevende tv-meubel, zoals de zithoogte, de afmetingen van het meubel, de kijkafstand tot het scherm en de esthetische overwegingen in de ruimte. Het is tevens van belang te overwegen of de tv al aan de muur is bevestigd, waarbij je de hoogte van het meubel dient aan te passen aan de bestaande situatie.

Over het algemeen wordt aangeraden om te vermijden dat je omhoog moet kijken naar het tv-scherm, omdat dit ongemak kan veroorzaken aan de nek. Neerwaarts kijken wordt doorgaans als minder problematisch ervaren, mits dit niet extreem laag is.

Johnson 120 x 30 x 30 cm
de hoogte van het meubel zelf heeft invloed
op de montagehoogte

De keuze voor het type zwevende tv-meubel speelt eveneens een rol in dit besluit. Slankere modellen kunnen doorgaans iets hoger worden gemonteerd dan hun hogere tegenhangers, waarbij het zwevende effect het best tot zijn recht komt bij een gematigde hoogte. Een hogere montagepositie resulteert vaak in minder zichtbaarheid van het zwevende effect.

Onze aanbeveling is doorgaans om de onderkant van het zwevende tv-meubel tussen 20 en 30 cm boven de vloer te monteren. Hierbij komt de bovenkant van het meubel uit op een hoogte van ongeveer 50-60 cm boven de vloer.

Houd er rekening mee dat als je ervoor kiest om de tv boven het meubel te hangen, de afstand tussen het meubel en de tv niet te groot moet zijn. Een afstand van 5 tot 10 cm wordt over het algemeen als optimaal beschouwd.

Het kan zijn dat jouw specifieke situatie vereist dat het zwevende tv-meubel op een lagere of hogere hoogte wordt gemonteerd. Dit kan te wijten zijn aan factoren zoals je kijkafstand of de locatie van stopcontacten die niet in de uitsparing van het meubel vallen. Het voordeel van een zwevend tv-meubel is juist dat er geen vaste voorschriften zijn – je hebt volledige vrijheid om de ideale hoogte te bepalen die past bij jouw situatie en voorkeuren.

Op welke hoogte moet de tv boven een tv-meubel worden gemonteerd?

Wanneer je besluit om de tv boven je tv-meubel te bevestigen, is het raadzaam om ongeveer 5-10 centimeter ruimte tussen de onderkant van de tv en de bovenkant van het meubel aan te houden.
Tip: Hoe minder ruimte je tussen de tv en het meubel laat, hoe minder opvallend de tv-kabels zullen zijn, vooral als je ze niet hebt weggewerkt in de muur.
Heb je al kennisgemaakt met onze handige ‘tv-voorbereiding’ optie? Met deze optie creëren we een fraaie uitsparing in het bovenblad van het meubel om de tv-kabels netjes weg te werken.

zwevend modern tv meubel met 3 kleppen met open klep
  • Binnen 15 werkdagen geleverd
  • Op maat gemaakt voor jou
  • Kwaliteit uit Nederland
Wat klanten zeggen over ons
 

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK IN ONZE SHOWROOM!